Givertjeneste

Givertjeneste handler dypest sett ikke om økonomi. Det handler ikke først og fremst om at Bogafjell Menighet trenger penger. Selvfølgelig trenger Bogafjell Menighet penger. Men det er ikke derfor vi gir. Givertjeneste handler om hva slags menighet vi ønsker å være. Det handler om hvordan vi vil leve kristenlivet vårt.
Givertjenesten skal reflektere en livsholdning vi ønsker skal prege oss. Jesus var en raus person, han hadde stor favn, og selv om han var fattig ga han av seg selv til andre. Vi ønsker å ligne på Jesus. Vi vil være rause. Vi ønsker å være mennesker som gir og bidrar istedet for å ta. Det er det givertjenesten handler om.
Alle er viktige! … uansett bakgrunn, evner, utrustning, sivilstand, økonomiske ressurser etc.. Det som betyr noe er at vi er tro mot det Gud har betrodd oss. Vi skal bruke det vi er, det vi har og det vi kan når vi tjener Gud.
Gud vet at våre ressurser er forskjellige,
og derfor underviser Bibelen prinsippet om tienden. Vi gir 10 % tilbake til Gud er tanken bak dette. Det er et godt utgangspunkt for vår totale givertjeneste. Og det er en forutsetning hvis Guds menighet og dens oppdrag
skal lykkes, lokalt og internasjonalt. Tanken om tiende trenger tid for å modnes. Gi deg selv tid, men lag en plan for hvordan du skal komme videre... Faktum er at det å gi er like viktig for oss selv, som det er for menigheten. Det handler om frihet fra materialisme og om klok prioritering, sett fra evighetens perspektiv. Det handler om Guds velsignelse over våre liv. Vi har rett og slett ikke råd til å la være!
Givertjeneste - mer enn penger!
Mange av dere investerer tid og krefter i menighet og i tjeneste for andre mennesker. Ikke alt kan måles i kroner og øre. Det avgjørende er at våre handlinger og prioriteringer viser hva troen på Gud betyr i hverdagen.
Dette er skrevet som en TAKK og som en UTFORDRING til oss alle! Sammen bygger vi videre på Guds menighet på Bogafjell.

Litt om gaver med skattefradrag

Den norske kirke er godkjent som mottaker for "gaver med skattefradrag". Vi rapporterer inn slike gaver ved enden av hvert år. For at din gave skal bli godkjent  følgende kriterier møtes:

• Gaven må være gitt som en del av din givertjeneste eller tydelig merkes at det er en gave det ønskes skattefradrag for
  • Gaven må være på over 500 kr totalt iløpet av året.
  • Menighetskontoret må ha ditt personnummer for at dette skal komme inn riktig på selvangivelsen din
  • Maksimalt fradrag for 2016 er 25 000,- kr pr giver.

Vi anbefaler alle å bruke AvtaleGiro da er det du selv som styrer når du vil gi og oppgir personnummer, navn og adresse.

Har du gitt over maksimalbeløpet på ett år? Da kan du skrive overskridende på ektefelle eller annet familiemedlem. Ta kontakt med menighetskontoret om du ønsker informasjon om dette.

Bli giver med AvtaleGiro

Vi anbefaler alle givere å gi via AvtaleGiro.

Hva er AvtaleGiro?
Avtalegiro er en avtale mellom deg, menigheten og banken din(via bankenes betalingstjeneste) Du underskriver avtalen og sender den inn til menigheten som igjen knytter ett KID-nummer til denne avtalen. Da blir det beløpet du ønsker automatisk trukket fra din konto på den dagen du ønsker det.

Hvorfor bør jeg benytte AvtaleGiro?
Avtalegiro er en billigere løsning for menigheten når det gjelder regnskap og det er en sikrere metode når det gjelder føring av regnskap.

Hvis jeg gir med AvtaleGiro kan jeg da være sikker på at min gave blir registrert som gave med skattefradrag?
Ja dette er den sikreste måten å registrere din gave og få dette rapportert til skattemyndighetene. Vanlige gaver blir også registrert, men dette er en manuell prosess og feil kan skje.

Hvordan gjør jeg dette i praksis?
Benytt lenken under. Så skriver du ut det tilsendte dokumentet. Skriv under (kontoeiers underskrift) Gi så brevet til en representant for menighetens ansatte. Dette blir så sendt til NETS (tidligere bankenes betalingstjeneste) og registrert. Dette tar ett par uker.

Her kan du melde deg på som giver via avtalegiro.

Brosjyre

Vi har laget en ny givertjenestebrosjyre. Last den ned her.

Kontonummer

Det går helt fint å gi din gave på vårt kontonummer: 9688.10.27884. Merk det med "gave" eller lignende.

NB ønsker du skattefradrag må du ta kontakt med menighetskontoret.